آیا سرخ کن بدون روغن برای بدن ضرر دارد؟
مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا
استفاده از سرخ کن های بدون روغن در این روز ها بسیار به چشم می خورد. سرخ کن به یکی از پر طرفدار ترین لوزام برقی آشپزخانه تبدیل شده است. تولید کنندگان و کسانی که سرخ کن های بدون روغن را خریداری می کنند فکر می کنند که به دلیل اینکه روغن کمی مصرف می کنند، جایگزین سالمی برای تهیه غذا های سرخ شده است. بیشترین سبزیجاتی که در دنیا بیشتر از همه مصرف دارد سیب زمینی سرخ شده می باشد. تولید کنندگان سرخ کن های بدون روغن این دستگاه را به عنوان ساه ترین روش برای تهیه غذا و محصولی که باعث خوشمزگی غذا می شود می دانند. همه تبلیغاتی که برای سرخ کن انجام می دهند نشان می دهد که این محصول عالی است و هیچ گونه ضرری برای سلامتی ندارد.
غذاهایی که در سرخ کن آماده می شوند چربی کمتری نسبت به غذا های سرخ شده دیگر دارند. بنابراین همین امر باعث می شود که بگویند سالم است. بسیاری از افراد نیز فکر می کنند به دلیل اینکه خیلی زود آماه می شود ممکن است که سالم نباشد و سرطان زا باشد. ما در این مقاله قصد داریم از مزایا، معایب سرخ کن بدون روغن و اینکه سرخ کن بدون روغن برای بدن ضرر دارد با هم صحبت کنیم.
سرخ کن بدون روغن چگونه کار میکند؟
سرخ کن بدون روغن یک دستگاه جدید و پیشرفته است که از هوای داغ برای پخت و پز غذا ها استفاده می کند. در سرخ کن های بدون روغن هوای داغ با استفاده از فناوری به غذا ها برخورد می کند. مواد غذایی را بدون نیاز به روغن یا چربی دیگری سرخ می کند. سرخ کن بدون روغن را به عنوان سالم ترین روش سرخ کردن مواد غذایی معرفی کرده اند. تولید کنندگان سرخ کن های بدون روغن بر طبق تحقیقاتی که کرده اند به این نتیجه رسیده اند که استفاده از سرخ کن بدون روغن با عث کاهش مصرف چربی و کالری در غذا ها می شود. به دلیل اینکه چربی و کالری در غذا ها کم می شود سالم تر هستند و میزان چربی خیلی ناچیزی دارند.
از سرخ کن بدون روغن می توان حتی برای پخت کیک و دسر و پختن مواد غذایی دیگر استفاده کرد. به همین دلیل به عنوان یک دستگاه چند کاره نیز شناخته می شود.
مضرات چربی برای بدن
با مصرف بیش از اندازه چربی مضراتی مانند اضافه وزن و چاقی اختلال چربی خون، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، برخی از سرطان ها از جمله سرطان سینه و پروستات را برای شما در پی دارد. نمی توان چربی را نیز به طور کامل از غذا ها حذف کنیم زیرا مقداری چربی برای سلامت بدن لازم است. از مهمترین آسیب هایی که چربی زیاد به بدن وارد می کند وزن گرفتن است. تجمع چربی علاوه بر به وجود آوردن اضافه وزن، باعث می شود بیماری های زیادی نیز در بدن به وجود بیاید. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی از جمله تاثیرات خوردن چربی زیاد است. نکاتی وجود دارد که می توانید با رعایت کردن آن ها خوردن چربی را کمتر کنید و تا حد زیادی مصرف آن را کمتر کنید.
هنگامی که به دکتر می روید اولین حرفی که به شما می زنند این است که از خوردن غذا های پر چرب بپرهیزید و رژیم را رعایت کنید. تولبد کنندگان دستگاهی تولید کرده اند که غذا ها را بدون استفاده از روغن آماده می کند و می تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد. این محصول مواد غذایی را بدون روغن آماده می کند و برای کسانی که بیماری دارند میتواند بسیار عالی باشد. اما می خواهیم بدانیم که آیا سرخ کن ها به دلیل اینکه غذا ها را در زمان کمی آماده می کنند سالم هستند و یا نه؟ در ادامه از مزایای استفاده از سرخ کن بدون را برای شما خواهیم گفت.
مزایای سرخ کن بدون روغن
سرخ کن از جدید ترین محصولاتی است که در عرصه پخت و پز توانسته است کمک زیادی به آشپز ها بکند. استفاده از این دستگاه مزایای زیادی دارد و به دلیل هوای گرمی که در داخل آن موجود است باعث پخت سریع غذا ها می شود. طبق تحقیقاتی که شده است این روش پخت آسان، سریع و بهداشتی است و به دلیل استفاده نکردن از روغن غذا ها را با کمترین میزان چربی و کالری بالا آماده می کند. غذا ها هیچ گونه بوی نامطبوعی نمی گیرند و طعم و رنگ غذا را نیز حفظ می کند.
از میزیت های دیگر سرخ کن های بدون روغن این است که از نظر اقتصادی نیز بسیار به صرفه است. باعث می شود که هزینه مصرف روغن تا حد زیادی کاهش یابد و در زمان بسیار کمی می توانید مقدار غذا های زیادی را آماده کنید. از مهم تریم مزیت های استفاده از سرخ کن بدون روغن این است که چربی مواد غذایی را کاهش می دهد و مواد مغذی را نیز حفظ می کند.
آیا سرخ کن بدون روغن چربی را کاهش می دهد؟
بله درست است سرخ کن های بدون روغن تا حد زیادی چربی را در غذا ها کاهش می دهند. مقدار روغنی که برای پخت غذا در سرخ کن بدون روغن استفاده می شود تنها یک قاشق غذا خوری است. به دلیل نبودن چربی کالری زیادی را در مواد غذایی کاهش می دهد. غذا های سرخ شده دارای کالری بیشتری هستند و در نهایت به افزایش وزن، بیماری قلبی و سایر بیماری های منجر می شوند. با توجه به تحقیقاتی که در زمینه پزشکی شده است سرخ کن های بدون روغن به دلیل مصرف کم روغن کالری را تا ۸۰ درصد کاهش می دهند. مواد مغذی غذا ها را حفظ می کند و باعث حفظ شدن ویتامین C و پلی فنول ها می شود.
باعث کاهش یافتن سطح آکریل آمید می شود. آکریل آمید یک ماده سرطان زاست که باعث می شود در بافت های زنده سرطان ایجاد کند. هنگامی که غذا های نشاسته ای مانند سیب زمینی، نان و ماکارونی در دمای ۲۴۸ درجه پخته می شوند تشکیل می شود. کتاب خانه ملی پزشکی گفته است که سرخ بدون روغن باعث کاهش ترکیب آکریل آمید می شود که در مقایسه با سرخ کردن مواد غذایی به صورت عادی تا ۹۰ درصد کاش می دهد.
معایب سرخ کن بدون روغن
د رصورتی سرخ کن باعث آسیب رساندن به سلامتی شما می شود که جنس ظرف و سبد از تفلون باشد. محققان و پزشکان به این نتیجه رسیده اند که جنس تفلون باعث ایجاد سرطان می شود و برای سلامتی بسیار مضر است. ظروف تفلون به دلیل اینکه در برابر درجه حرارت بالا ضعیف عمل می کنند . با حرارت دیدن جنس تفلون یک ماده اسیدی خطرناک به نام پرفلورواوکتانیک اسید تولید می کند که برای سلامتی بسیار مضر است. از دیگر معایبی که سرخ کن بدون روغن دارند این است که ممکن است هر کسی نتواند سرخ کنی عالی را خریدرای کند که در این صورت اگر حنس های اصل را خریداری نکنند باعث آسیب رسیدن به سلامتی می شود.
آیا سرخ بدون روغن سالم است؟
هنگامی که صحبت از سلامتی می شود اولین نکته ای به ذهن می رسد این است که غذا های بدون روغن آماده کنید و این تنها با روش استفاده از سرخ کن های بدون روغن امکان پذیر است. هنگام سرخ کردن غذا به روش معمولی غذا ترکیبات التهابی روغن را جذب می کند. اما سرخ کن ها ی بدون روغن عز هوای گرم و حداقل روغن برای سرخ کردن و پختن غذا استفاده می کند. استفاده از سرخ کن های بدون روغن بسیار سالم تر از سرخ کردن معمولی و استفاده از سرخ کن معمولی هستند. نوع روغنی که برای سرخ کردن مواد غذایی نیز استفاده می کنید بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید.
روغن آووکادو و روغن نارگیل به کاهش چربی های اشباع کمک بسیاری می کند استفاده کردن از روغن های سالن تر می تواند در سلامتی شما تاثییر زیادی داشته باشد. استفاده از سرخ کن بدون روغن و روغن های سالم تر در داشتن یک رژیم متعادل به شما کمک زیادی می کند. خطر افزایش وزن، چاقی و بیماری های دیگر را در شما کاهش می دهد. بنابراین به این نتیجه می رسیم که سرخ کن بدون روغن در مقایسه با سرخ کردن به روش عمیق، فرآیند پخت بهتری را برای سلامتی شما دارد. این موضوع را به یاد داشته باشید که سرخ کن تنها یک روش برای سلامتی است و نکات مهم تری وجود دارد که باید رعایت کنید تا سلامتی خود را حفظ کنید. باید از دستور العمل های درست برای آشپزی استفاده کنید تا سلامتی شما به خطر نیفتد.