مقایسه بخارپز و هواپز
توجه به سلامتی و استفاده از لوازم آشپزخانه باید همیشه در مرحله اول قرار بگیرید. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که بهسلامتی خود اهمیت زیادی میدهید، باید در خانه شما یک بخارپز و هواپز وجود داشته باشد. یکی از علت های به وجود آمدن بیماری سوختن و استفاده مداوم از روغن می باشد. از دلایل اضافه وزن، سرطان و بیماریهای مختلف استفاد زیاد از روغن و غذا های فسفودی می باشد. همانطور که می دانید استفاده از این بخارپز و هواپز ها به روغن نیاز ندارند و در نتیجه وعدههای غذایی سالمتری خواهید داشت. برای تمام افراد بهویژه افرادی که رژیم غذایی خاصی را دنبال میکنند، سالمترین روشهای پخت غذا و سبزیها، بخارپز کردن آنهاست که بسیار پرکاربرد و مفید است. اگر تفاوت هواپز با بخارپز را نمی دانید در این مقاله ما را همراهی کنید.
نحوه کارکرد بخارپزها به این صورت است که، با بخاردهی پرسرعت غذای شما را در کوتاهترین زمان ممکن بهوسیله بخار آب، بخارپز میکنند. مدلهای گوناگونی از این دستگاهها در بازار وجود دارند. روش کار با این دستگاه نیز بسیار ساده است و به این صورت است که مواد غذایی را داخل سبدی از جنس استیل قرار می دهید. سپس توسط بخار آبی که تولید می شود، پخته و بخارپز میشوند. هواپز نیز شبیه به بخارپز عمل می کند اما تفاوت هایی با یک دیگر دارند به همین دلیل است که خیلی افراد این دو دستگاه را با یک دیگر اشتباه می گیرند.
هواپز چیست؟
مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا
حتما تا کنون اسم هواپز را شنیده اید و با آن آشنایی دارید. طبق تجربیات خودم دستگاه هواپز به اندازه بخارپز در بین مردم شناخته شده نیست و حتی پیش آمده است که خیلی از افراد این دو وسیله را با یک دیگر اشتباه میگیرند. هواپز یک محصول جدید است که از آن برای پخت سالم غذا استفاده می شود. هواپزها به کمک یک عدد لامپ و بدون اینکه نیازی به یک قطره آب و یا روغن داشته باشند، در کمترین زمان ممکن یک غذای خوشمزه و سالم را برای شما آماده میکنند.
هواپز ها به این صورت عمل می کنند که مواد غذایی به وسیله لامپی که در آن وجود دارد حرارت میبینند و پخته میشوند. لامپهایی که در این دستگاه موجود هستند بیشتر از نوع هالوژنی هستند. ظرف غذای این دستگاه را از جنس پیرکس تولید می کنند، که مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته و هم اینکه می توایند مراحل پخت غذا را تماشا کنید.
مزایا هواپز چیست؟
- یکی از بهترین مزایا هواپز این است که در هواپزها چند سینی قرار داده اند که به صورت طبقاتی روی هم گذاشته می شوند. وجود این سینی ها این امکان را به شما میدهند که به صورت هم زمان چند نوع غذا را آماده کنید، به این صورت که در یک سینی مرغ را سوخاری کنید و در سینی دیگر دستگاه، سبزیجات مورد نیاز خود را بپزید.
- حتما برای شما نیز پیش امده است که در هنگام پخت و پز غذا در قابلمه یا تابه، قسمتی از غذا به صورت نپخته و یا سوخته باشد.با استفاده از هواپز می توانید تمام مواد غذایی خود را به صورت کاملا یکنواخت بپزید. با گردش هوای گرمی که در داخل دستگاه وجوود دارد، به تمام قسمتهای ماده غذایی حرارت یکسان منتقل می شود.
- یکی دیگر از قابلیت هایی که دستگاه هواچپز دارد این است که می توانید از آن به جای دستگاه میوه خشک کن نیز استفاده کنید و میوههای خود را به بهترین نحو خشک کنید.
- این دستگاه خدمتات پس از فروش خوبی نیز دارد و تمامی قطعات آن در بازار موجود است. به همین دلیل در صورت خراب شدن دستگاه نیاز به صرف هزینه زیاد نخواهید داشت.
بخار پز چیست؟
بخارپز یک دستگاه برقی است که از آن برای پخت و پز غذا استفاده می شود. اگر شما از آن دسته کسانی هستید که به سلامت و رژیم غذایی خود اهمیت زیادی میدهید،خرید یک بخارپز را به شما توصیه می کنم. غذاهای سرخ کرده و روغن عامل اصلی بیماری ها و برای سلامت همه افراد خانواده بسیار مضر است. یکی از اصلیترین دلایل اضافه وزن، سرطان و انواع بیماری ها وجود روغن زیاد در غذاهایمان میباشد. بخارپز کردن از سالمترین شیوههای پخت غذا و سبزیجات است. بیشتر افراد ورزشکار برای داشتن بدنی سالم غذای بخار پز مصرف میکنند.
افرادی که تحت مراقبت هستند برای جلوگیری از بروز بیماری ها طبق دستور پزشک باید از غذاهای سرخ کردنی پرهیز و به جای آن از غذای بخار پز میل نماید. دستگاه بخارپز، مقدار زیادی بخار آب تولید می کند و آن را با سرعت و فشار بالا به مواد غذایی منتقل میکند، که در نتیجه غذای شما در کوتاهترین زمان ممکن بخار پز خواهد کرد. مدلهای مختلفی از این دستگاه در بازار وجود دارند، اما همه آنها کارایی یکسانی دارند. روش کار بخارپز بسیار ساده است و به این صورت است که، مواد غذایی داخل سبد استیل دستگاه قرار میگیرد. داخل محفظه مخصوص آب مقداری آب ریخته میشود و در نهایت دستگاه با تولید بخار و انتقال آن به مواد غذایی، آنها را بخار پز میکند.
مزایای استفاده از بخارپز
- بی نیازی از روغنـ اگر شما عزیزان دنبال راهی برای حذف کردن روغن غذا بدون اینکه طعم غذا تغییر کند هستید، خرید یک دستگاه بخارپز بهترین انتخاب خواهد بود.
- حفظ شکل و ساختار غذا: با بخارپز کردن غذا دیگر نگران تغییر شکل غذای خود نخواهید بود. بخارپز کردن باعث تغییر شکل اولیه غذا و طعم اولیه آن نمی شود.
- حفظ ویتامین و مواد معدنی: پخت غذا با استفاده از بخار بپز باعث می شود تا مواد معدنی و یتامین های غذا حفظ شوند.
- حفظ طعم و رنگ غذا: با بخارپز کردن غذا به حفظ رنگ، طعم و تازگی اولیه غذا کمک می کنید.
- مناسب برای انواع غذاها: برخلاف تصوری که وجود دارد، بخارپز کردن تنها برای سبزیجات نیست و تقریبا هر چیزی را می توانید بخارپز کنید.
- صرفه جویی در انرژی و زمان: به دلیل اینکه بخارپز دارای چندین طبقه است می توانید در مصرف زمان و انرژی صرفه جویی کنید.
- حفظ رطوبت مواد غذایی: سفتی وخشکی مواد غذایی می تواند خیلی بد باشد، با استفاده از بخارپز دیگر این مشکل را نخواهید داشت زیرا غذای شما رطوبت کافی را خواهد داشت.
- سهولت طبخ غذا: بخارپز کردن غذا یک روش آسان برای طبخ یک غذا است. با استفاده از بخارپز باعث سهولت طبخ غذا می شوید.