اختراع چرخ گوشت
مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا
نیاز بشر به خوردن گوشت برای تامین پروتئین های لازم بدن، انسان را به اختراع وسایلی واداشت تا بتواند گوشت شکار خود را قطعه قطعه نماید تا برای خوردن مناسب تر گردد. اما با گذشت زمان و تغییر نحوه ی غذا خوردن و احتیاج بشر به تنوع غذایی ، انسان به فکر اختراع وسیله ای افتاد تا بتواند به کمک آن قطعات گوشت را ریزتر نماید. در ابتدا از هاون برای این کار استفاده می کردند ، بدین صورت که گوشت را در ظرفی توخالی می ریختند و با ضربات متعدد و زیاد ، اقدام به کوبیدن گوشت در این ظرف به وسیله ی هاونگ می کردند.
اما به دلیل هوشمندی انسان و میل به راحتی بیشتر ، در اوایل قرن بیستم، یعنی قبل از جنگ جهانی اول در کشور آلمان آشپزی ناشناش اقدام به ساخت وسیله ای کرد که با چرخاندن دسته ی آن می توانست گوشت را به حالت خمیری در بیاورد.
انواع چرخ گوشت
چرخ گوشت ها امروزه به صورت معمول به دو نوع دستی و برقی تقسیم می شوند.
چرخ گوشت دستی : این وسیله بسیار ساده بوده و از اجزای بسیار ساده ای ساخته شده است.قطعات این چرخ گوشت عبارتند از تیغه که از جنس فولاد ساخته شده و میله ی جلو برنده که به حالت حلزونی ساخته شده و گوشت را به فشار به طرف تیغه هدایت می کند. قطعه ی بعدی فیلتر بوده که شامل ورقه ای صاف با سطحی سوراخ سوراخ است که محل خروج گوشت خمیر شده از دستگاه می باشد. قسمت دیگر محفظه ی اولیه ی گوشت است که دارای دهنه ای گشاد بوده و محل انداختن گوشت به داخل دستگاه محسوب می شود.
در راهنمای استفاده صحیح از چرخ گوشت به طرز استفاده از چرخ گوشت برقی و اجزای آن می پردازیم :
چرخ گوشت برقی : بعد از جنگ جهانی دوم و استفاده از وسایل برقی به میزان گسترده اولین چرخ گوشت برقی توسط مخترعان آمریکایی ساخته و به طور گسترده وارد بازار جهانی شد به گونه ای که اولین چرخ گوشت برقی توسط شرکت جنرال موتورز وارد بازار جهانی شد دارای قیمتی زیاد ، صدای بسیار بلند و بازده کمی بود اما با ورود کشور ژاپن به جمع تولید کنندگان این وسیله با بازدهی بهتر و قیمت مناسب تر وارد هر خانه ای در دنیا که دارای برق بود شد. چرخ گوشت های برقی خانگی به طور کل از دو قسمت موتور و بدنه تشکیل شده اند که قسمت بدنه ی آن نیز شامل اجزای مختلفی می باشد.
داشتن طول عمر بالا از نکات مهم هنگام خرید بهترین چرخ گوشت
د ر هنگام خرید نکته ا یکه خیلی حائز اهمیت است داشتن جنسی مقاوم و عمر بالای ان وسیله است. زیرا بابت هزینه ای که می کنید حق این را دارید که محصولتون از هر نظر عالی باشد.
- بهترین انتخاب برای خرید چرخ گوشت، چرخ گوشتی است که جنس بدنه ی ان از استیل باشد.
- اگر جنس تیغه های چرخ گوشت از فولاد ضد زنگ باشد باعث کارایی بهتر و طول عمر بالای چرخ گوشت می شود.
- بهتر است برای شستوشو از مواد شوینده خوب استفاده کنید زیرا استفاده از مواد شوینده غیر مجاز باعث آسیب به آن می شود و از کیفیت ان می کاهد.
اهمیت نوع و جنس تیغه در هنگام انتخاب چرخ گوشت خوب
- در هنگام خرید چرخ گوشت توجه کردن به جنس، نوع و تیز بودن تیغه های چرخ گوشت از مهمترین نکات است.
- بهترین نوع جنس برای جنس تیغه ها فولاد ضد زنگ می باشند زیرا دیرتر خراب می شوند و زنگ نمی زنند و خیلی راحت با تیز کردن تیغه ها هر چند وقت یکبار می توانید عملکرد آن را بهتر کنید.
- تیغه های چرخ گوشت در مدل های رنده ای ریز و درشت،تیغه های رشته ای کوچک و بزرگ و تیغه سوسیس ساز موجود هستند.
- هر اندازه که تعداد تیغه های چرخ گوشت بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر است.
بررسی وجود سیستم چرخش معکوس در هنگام خرید چرخ گوشت مناسب
یکی از ضروری ترین قسمت ها در چرخ گوشت وجود چرخش معکوس است. با وجود این ویژگی کار با چرخ گوشت بسیار راحتر می شود. به کمک چرخ معکوس یا دکمه پالس می توانید به راحتی تکه های گوشت و یا چربی های چرخ نشده را به عقب بازگردانید. بنابراین بهتر است چرخ گوشت شما این ویزگی را داشته باشد.
راهنمای استفاده صحیح از چرخ گوشت برقی
- اگر برای اولین بار است از چرخ گوشت برقی استفاده می کنید باید تمام قطعات آن را شسته و خشک نمایید.
- سپس تمام قطعات جدا شده را به صورت دقیق در محل خود قرار دهید و دستگاه را به طور کامل ببندید.
- این نکته را در نظر داشته باشید که برای استفاده ی بهینه از چرخ گوشت برقی باید قطعاتی مانند مارپیچ را در جای خود قرار دهید.
- دستگاه را به پریز برق وصل کنید.
- گوشت های قطعه قطعه شده در اندازه های کوچک را در محل مخصوص خود ریخته و با استفاده از کوبه ی مخصوص آن ها را به پایین هدایت نمایید.
- و در آخر ظرف مناسبی را برای ریختن گوشت های چرخ شده تهیه نمایید.
نکاتی برای استفاده ی بهینه از چرخ گوشت
- برش های بزرگ گوشت فشار زیادی به موتور دستگاه وارد می نماید بنابراین برای افزایش طول عمر چرخ گوشت از برش های کوچک گوشت استفاده نمایید.
- هرگز برای خرد کردن و آبگیری سبزیجات از چرخ گوشت استفاده ننمایید زیرا آب موجود در سبزی ممکن است به موتور دستگاه صدمه بزند و باعث خرابی آن شود.
- برخی از افراد برای بهتر چرخ شدن گوشت از پیاز استفاده می کنند در صورتی که این کار ممکن است باعث بروز ایراداتی در قسمت های فنی دستگاه شود.
- هنگام انتخاب چرخ گوشت همیشه به این نکته توجه داشته باشید که تیغه ها و صفحات برش درون دستگاه ضدزنگ باشد زیرا ضدزنگ بودن مانع از فرسودگی دستگاه پس از شستشوی مکرر می شود.
- بعد از هر بار استفاده از دستگاه قطعات آن را به خوبی پاک کنید به طوری که کوچک ترین ذره ای از گوشت یا چربی درون محفظه ی دستگاه باقی نماند.
- سعی کنید از گوشتی استفاده کنید که بدون رگ و پیه باشد زیرا رگ و پیه ی گوشت در تیغه های دستگاه گیر می کند و مانع چرخش تیغه و در نهایت وارد آمدن فشار به دستگاه می شود.
- در صورتی که بیش از شش ماه است از چرخ گوشت تان استفاده می کنید و تیغه ی آن کند شده است حتما اقدام به تیز کردن تیغه نمایید زیرا تیز نیودن تیغه باعث له شدن گوشت ها می شود.
- به روغن آغشته کردن قطعات فلزی دستگاه بعد از هر بار استفاده باعث می شود که طول عمر چرخ گوشت شما افزایش یابد.
- وقتی که قصد دارید دستگاه را از حالت ONبه حالت REVERSE یا همان چرخش معکوس تغییر دهید باید حداقل ۶ ثانیه صبر کنید تا موتور کاملا از حرکت بایستد.
چند مورد از نکات ایمنی برای استفاده صحیح از چرخ گوشت
- حتما به این نکته توجه داشته باشید که گوشت کوب را روی محفظه ی در نظر گرفته شده برای ریختن گوشت ها قرار دهید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
- هرگز دستگاه را بدون گوشت روشن نکنید زیرا این کار باعث می شود تا دور موتور دستگاه بالا برود و باعث فرسودگی آن شود.
- یکی از نکات ایمنی بسیار مهم این است که در هنگام تمیز کردن دستگاه نباید آب به قسمت های فنی و موتور آن برسد.
- در هنگام استفاده از چرخ گوشت هرگز آن را تکان ندهید.
- دقت کنید که انرژی برق مورد استفاده برای روشن کردن دستگاه باید مطابق ولتاژ آن باشد و ولتاژ را می توانید در قسمتی از بدنه ی دستگاه و یا دفترچه ی راهنمای آن مشاهده نمایید.
- برای کارایی بهتر دستگاه سعی کنید آن را مستقیم به پریز برق وصل کنید و از استفاده از ابزارهایی مانند سه راهی خودداری کنید.
- نکته ی مهم دیگر این که بعد از اتمام کار با چرخ گوشت بلافاصله آن را از برق جدا نمایید.
- سعی کنید هرگز در ساعات اوج مصرف از چرخ گوشت استفاده ننمایید زیرا این امر هم باعث افزایش مصرف برق منزل شما می شود و هم ممکن است در صورت بروز نوسانات مشکلاتی را در دستگاه شما به وجود بیاورد.
- هرگز از دست خود برای انداختن برش های گوشت داخل دستگاه استفاده نکنید و برای این منظور می توانید از گوشت کوب های مخصوص چرخ گوشت استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که از چرخ گوشت خانگی نباید به مدت طولانی و به صورت پیوسته استفاده کرد و بیشترین زمان استفاده ی پیوسته از این دستگاه ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شده است.
نحوه ی تمیز کردن چرخ گوشت
در راهنمای استفاده صحیح از چرخ گوشت به نحوه ی تمیز کردن آن به شرح زیر می پردازیم :
- اولین نکته ای که باید در هنگام خرید چرخ گوشت به آن توجه کنید تعداد قطعات و شرایط جدا شدن آن می باشد تا امکان تمیز کردن آن برای شما راحت تر باشد.
- نکته ی دیگر این که برای تمیزی دستگاه و اطمینان از تمیز بودن آن بعد از اتمام فرایند چرخ کردن گوشت مقداری نان خشک را چرخ کرده و دستگاه را از برق بکشید.
- در قدم بعدی اجزای دستگاه را از هم جدا نمایید و قطعات جدا شده را درون آب داغ گذاشته و با استفاده از مایع ظرفشویی و همچنین یک دستمال مناسب آنها را چربی زدایی و تمیز نمایید.
- در این مرحله از شستشو می توانید از ترکیب آب با سرکه ی سفید و جوش شیرین برای تمیز کردن قطعات استفاده نمایید.
- با استفاده از یک پارچه ی نرم و مرطوب بدنه ی دستگاه را تمییز نمایید.
- هرگز برای تمیز کردن بدنه ی دستگاه از سیم ظرفشویی و یا مواردی شبیه به آن استفاده ننمایید.
- همانطور که در بالا ذکر شد دقت کنید که در هنگام شستشو آب به قسمت های فنی و موتور دستگاه نرسد.
- در صورت چسبیدگی روغن به بدنه ی دستگاه می توانید با استفاده از کمی آبلیموی تازه اقدام به تمیز کردن آن نمایید.
- نکته ی آخر این که هرگز از کاردک های فلزی برای تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید.
عیب یابی چرخ گوشت
برخی از افراد هنگام کار با چرخ گوشت دچار مشکلات رایجی می شوند که اشاره کردن به چند مورد از آن ها در راهنمای استفاده صحیح از چرخ گوشت می تواند مفید باشد.
۲ : خوب چرخ نکردن گوشت : این مورد می تواند دلایل متعددی داشته باشد که در اینجا به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.
- ریختن گوشت با تکه های بزرگ
- کند شدن تیغه و پنجره ی دستگاه
- پیچیدن رگ و پیه ی گوشت به دور تیغه یا میله مارپیچ
- احتمال دارد تیغه را خوب محکم نکرده و یا برعکس بسته باشید
- ممکن است گوشت خیلی نرم و شل باشد به همین دلیل خوب چرخ نمیشود
۲ : علت خوب نچرخیدن میله ی مارپیچ : چند دلیل که می تواند باعث خوب نچرخیدن میله ی مارپیچ شود به شرح ذیل است .
- هرز شدن آرمیچر
- خرابی چرخ دنده ی گیربکس
- ساییده شدن انتهای میله ی مارپیچ